Winnaar Sterren op het doek 2020

Afgelopen november stond een bekende Purmerender centraal tijdens de lokale versie van Sterren op het Doek. 11 kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend gingen in de foyer van theater Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Eveline Tijmstra. Eveline Tijmstra is wethouder in de gemeente Purmerend met o.a. kunst en cultuur in haar portefeuille en o.a. bekend om haar vlogs over de historie van Purmerend. 

 

Nadat de kunstenaars hun werken in hun atelier hadden afgemaakt werden ze tentoongesteld in de Purmaryn en kon het publiek op zijn of haar favoriet stemmen. Vanmiddag, 8 februari mocht Eveline haar favoriete kunstwerk uitkiezen die ze na 22 februari in haar huis mag ophangen. Na alle kunstwerken bekeken te hebben, had Eveline 2 werken op het oog die haar favoriet waren. Het ging om de werken van Freepainter Marcus en Visual Artist Nynke van Zwol.

Het was rond 14.00 uur al aardig druk in de hal van de Purmaryn.

“Ik herken mijzelf in alle kunstwerken en dat is echt heel bijzonder. En dan moet je kiezen en dat is een van de moeilijkste opgave die ik tot nu toe gehad heb. Ik vind 2 schilderijen heel mooi en dan is het best moeilijk om hier een keus in te maken. Beide zouden mijn keus zijn maar ik mag er maar een kiezen. En dan kies ik voor het schilderij van Marcus.”, geeft Eveline aan tijdens haar speech voor de aanwezigen.

Hoe gaaf is dat.. 11 mooie, zeer uiteenlopende portretten van de wethouder Kunst en Cultuur bij lokale “sterren op het doek”.. en dan kiest Eveline Tijmstra het schilderij van Marcus.. WOW!! zo trots 😇😄🥳 kunstcollectiefpurmerend. Ik was echt overrompeld… super gaaf en trots! De prijs bestond uit een schitterende Award ontworpen door Rob de Heer, een mooie bos bloemen en een cadeaukaart van Office Plaza Purmerend.

Nynke van Zwol won de publieksprijs met de meeste publieksstemmen. Zij had 34 stemmen van de in totaal 136 uitgebrachte stemmen. “Ik ben heel blij en heel trots. Ik heb mijn best gedaan.”, aldus Nynke. Marcus haalde 21 publieksstemmen en ging gelijk op met Ronald Roelfsema.

 
De kunstwerken zijn nog tot 22 februari te bezichtigen in de hal van de kleine zaal in theater de Purmaryn.
 
 
 

*Update,Wij hebben inmiddels te horen gekregen dat we ook nog twee weken in maart de portretten van Eveline Tijmstra gaan exposeren in de centrale hal van het stadhuis in Purmerend. Dit is vanaf 6 maart tot 21 maart 2020.

 
 
 
Lees HIER de blog van Eveline Tijmstra op haar eigen website.
 
 
 
 
Tekst en foto’s met dank aan ©RegioPurmerend