Marcus wint “Sterren op het Doek” 2021 met Frans Spijkerman

Purmerend – 12 December 2020 stond er weer een bekende Purmerender centraal tijdens het lokale evenement “Sterren op het Doek”. Naar het gelijknamige tv programma.

10 kunstenaars gingen deze keer in het zaaltje van restaurant Spijkerman Eten en Drinken aan de gang om voorschetsen te maken van … Eigenaar Frans Spijkerman. Hij was door de organisatie, stichting Kunstcollectief Purmerend, uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek of in andere technieken vastgelegd te worden. Frans viert in 2021 zijn 35 jarig jubileum met zijn horecazaak in Purmerend. Frans is mede door zijn markante hoed een bekende voor vele in Purmerend.

De 10 kunstenaars hadden 2 x drie kwartier de tijd om voorschetsen en foto’s te maken van Frans. De kunstenaars kregen daarna tot 16 januari 2021 de tijd om het portret in eigen atelier af te maken. De werken worden van 16 januari tot 30 februari tentoongesteld voor de ramen van het helaas door de lockdown gesloten restaurant.

Het publiek kan d.m.v. een formulier stemmen op het mooiste werk voor de publieksprijs en op 30 januari zal Frans een keuze moeten maken welk werk hij zou willen houden voor een mooi plaatsje in zijn zaak.

Er zijn 10 totaal verschillende kunstwerken ingeleverd en er wordt sindsdien al massaal gestemd. Uit alle stemmers verloot Frans Spijkerman een dinerbon voor twee personen.

30 Januari om 14.00 uur is de bekendmaking op de Neckerdijk 1 , 1441GX Purmerend

Vorig jaar won Marcus de eerste prijs met zijn kleurrijke doek van Eveline Tijmstra en ging de publieksprijs naar Nynke van Zwol. Beide doen ook dit jaar een gooi naar de titel.

wie wordt de winnaar van “Sterren op het Doek” 2021 ? 

1e prijs gaat wederom naar Marcus…

JAAAA!!! …Totaal flabbergasted… 🙂 Frans Spijkerman maakte vanmiddag ( 30-01) zijn keus uit 10 prachtige werken die ingeleverd zijn voor de lokale versie van “sterren op het doek”.. Zijn keus viel op het doek van Marcus (!) wat ik echt niet zag aankomen omdat ik zelf twee anderen zeer hoog had ingeschat. o.a. het mooie zwart/wit werk van Nynke.

Frans en Tineke Spijkerman, enorm bedankt voor deze eer!! Jullie zeiden, dit past in de zaak en ik ben er van overtuigd dat het zeker een mooie plek gaat krijgen.. Ronald Roelfsema, gefeliciteerd met de publieksprijs! Meer dan 90 stemmers kozen voor het mooie doek van Ronald. meer dan 430 stemmen zijn er in totaal opgehaald. veel meer dan voorgaande jaren.

Bekijk de video “35 jaar Spijkerman” 

Inmiddels heeft het schilderij een mooie plaats gekregen in

het restaurant Spijkerman Eten en Drinken

2 reacties