Kunst met 5,8% alcohol

In navolging van het benefiet diner door restaurant Kriti voor de stichting van rolstoeltenniser Melvin Smid besloot Berging Brouwerij uit Purmerend ook hun steentje bij te dragen aan dit goede doel.

Bergin Brouwerij

Berging Brouwerij brouwt sinds 2016 zijn eigen bieren in de brouwerij gevestigd in Purmerend. Naast de bekendere B-serie die bij diverse supermarktketen terug te vinden zijn, brouwt Berging Brouwerij in samenwerking met diverse partijen op maat gebrouwen bier. Deze samenwerkingen komen tot stand door passie voor ambacht en bijzondere verbindingen tussen mensen en bedrijven. Nu hebben zij een bier uitgebracht waar een deel van de opbrengst ten gunsten zal komen voor Melvins Foundation. Melvin’s Dream Saison is een Saison geworden met 5,8% alcohol. 

 

Melvin’s Dream Saison

Aangezien Melvin een sporter is hebben we een bier ontwikkeld dat relatief laag in de calorieën ligt. Door de vergistingseigenschappen van het Saison gist blijft er een minimum aan suikers over in het bier. Dus een fris licht droog bruisend bier dat op is voordat je er erg in hebt. Het bier werd gelanceerd om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de droom van Melvin. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van het speciaalbier naar de Foundation van Melvin

Marcus schilderij

Toen bekend werd dat Berging dit plan had vroeg Melvin of het schilderij wat Marcus geschilderd had voor de Benefietavond gebruikt mocht worden op het etiket. Daar hoefde hij niet lang over na te denken, uiteraard mocht dit en geheel belangeloos natuurlijk. het is een schitterend resultaat geworden.

Op 23 januari lanceren Berging Brouwerij en Melvin samen het bier bij Aad de Wolf op de Koemarkt. Een biertje zal € 2,50 kosten en de volledige opbrengst zal Berging Brouwerij doneren aan de Melvin Smid Foundation. Dus kom donderdag 23 januari vanaf 19:00 uur langs en laten we proosten op een sportief en succesvol 2020.

Verkrijgbaar

Momenteel is het biertje verkrijgbaar bij Slijterij Breebaart, Slijterij de Druiventuin, Restaurant Kriti en Café Aad de Wolf en de lijst wordt nog aangevuld.

 

Een reactie