Winactie voor de Wereldwinkel

 “Kunst in de etalage” 2022. 
 
Drie weken voorafgaand aan de Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend elk jaar hun etalages beschikbaar aan het Kunstcollectief. In elke deelnemende winkel staat minimaal één kunstwerk van een kunstenaar. Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich dan alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute
 
Voor de etalageroute 2022 van het Kunstcollectief Purmerend was Marcus dit jaar toegewezen aan de Wereldwinkel.
De producten van de Wereldwinkel zijn fair trade en duurzaam. Zij betalen een eerlijke prijs aan de producenten zodat zij een goed bestaan kunnen opbouwen. Het gaat dan om voor ons normale dingen als een huis, eten, opleiding en medische zorg. Daarnaast geven zij elk jaar een groot deel van onze winst aan goede doelen.
 
Met dit in het achterhoofd bedacht Marcus om een Afrikaanse dame te schilderen met op haar hoofd een mand vol streekproducten (fruit). De goedlachse kleurrijke dame paste zo goed bij het concept van de Wereldwinkel dat Marcus besloot om het doek aan de stichting te schenken voor een goed doel.
De vrijwilligers van de Wereldwinkel bedachten daaromheen een loting. Iedereen kon een lot kopen voor €5,- en zo het schilderij winnen. Er werden in totaal ruim 75 loten verkocht binnen drie weken!
Na de jaarlijkse kunstroute op 1&2 oktober werd de gelukkige winnares getrokken; Jacolien Purmer uit Alkmaar.
 Marcus, Winnares Jacolien Purmer en Marije van Holstein van de Wereldwinkel
 
Op 14 okt om 12.30 was de overhandiging aan Jacolien bij de Wereldwinkel Purmerend. Jacolien, van harte gefeliciteerd en veel plezier met deze dame! Leuk dat je kleding aangepast was aan het schilderij! 
De opbrengst van deze loterij gaat geheel naar één van de goede doelen projecten, namelijk Stichting Samen Succes.
 
Samen Succes helpt scholen in arme streken in de Riftvallei in Kenia. Ze werken daar op kleine schaal en geven zo praktisch mogelijke hulp. Ze geven de scholen financiële hulp voor bijvoorbeeld de bouw van een klaslokaal of het kopen van meubels en boeken. Zo kunnen de scholen beter hun onderwijstaken uitvoeren. Voor 300,- kan een meisje daar al een opleiding tot verpleegkundige volgen.

Wereldwinkel Purmerend
Achter de Kerk 5
1441 BE Purmerend
Telefoon 0299-316997

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *