Acrylverf is een synthetische verf. Er worden verschillende pigmenten met elkaar gemengd, acryl wordt als bindmiddel gebruikt. Schilderen met acrylverf is letterlijk verven met plastic. Het lijkt wel wat op het schilderen in aquarel, maar droogt waterbestendig op. Omdat acrylverf zo veelzijdig is zijn er letterlijk honderden verschillende dingen die je kunt doen met dit medium. De kunst van schilderen met acrylverf zit hem in de manier waarop je de verf gebruikt. Acrylverf kan onverdund worden gebruikt. Dit betekent dat je schildert met de verf direct uit de tube. Acrylverf kan daarnaast ook verdund tot zeer verdund worden gebruikt. De verf wordt dan gemengd met water.

Wanneer de acrylverf is opgedroogd zal de glans, welke bij olieverf wel aanwezig is, ontbreken. Ikzelf kies er daarom vaak voor om een kunstwerk van een vernis (of glans medium) te voorzien.

Acrylverf kan op verschillende manieren worden aangebracht. Er is geen “juiste” manier. Je kan met acryl vrijwel overal op schilderen, zeker op doek, paneel of papier. Ikzelf gebruik graag van Talens en/of van Gogh. Amsterdam Expert van Talens acrylverf heeft een pasteuze constistentie en is geschikt om met penseel en paletmes te verwerken. De verschillende kleuren acrylverf bevat de hoogst mogelijke concentratie zuivere pigmenten, waardoor er krachtige en intense kleuren zichtbaar zijn.

Ik werk graag met de doeken van Chabrumo en Winsor & Newton. Deze merken schildersdoeken zijn gemaakt van 100% katoen. Daarnaast zijn ze universeel met een middelfijne structuur geprepareerd. Het frame is vurenhouten met een dikte tot 4 centimeter. Daar worden de katoenen doeken strak opgespannen. Doordat de achterzijde geniet is kunnen de zijkanten goed beschilderd worden. De katoenen schildersdoeken zijn direct klaar om te gebruiken. De doeken zijn namelijk voorbehandeld met drie lagen gesso/primer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *