Sterren op het doek Purmerend

Purmerend – 16 November 2019 stond een bekende Purmerender centraal tijdens het lokale evenement “Sterren op het Doek”. 11 kunstenaars gingen in de foyer van theater Purmaryn aan de gang om voorschetsen te maken van Eveline Tijmstra. Zij was door de organisatie, stichting Kunst & Crearoute Purmerend, uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek of in andere technieken vastgelegd te worden. Eveline Tijmstra is wethouder in de gemeente Purmerend met o.a. kunst en cultuur in haar portefeuille en o.a. bekend om haar vlogs over de historie van Purmerend. 

 

De 11 kunstenaars hadden 2 x drie kwartier om voorschetsen en foto’s te maken van Eveline. De kunstenaars krijgen tot 11 januari 2020 de tijd om het portret in eigen atelier af te maken. De werken worden dan van 13 januari tot 22 februari tentoongesteld in de hal van de kleine zaal in theater de Purmaryn. Het publiek kan dan d.m.v. een formulier stemmen op het mooiste werk voor de publieksprijs en op 8 februari zal Eveline een keuze moeten maken welk werk zij zou willen meenemen voor een mooi plaatsje thuis.

Eveline Tijmstra: “Het is een hele eer om hier aan mee te werken. Superleuk. Ik ben blij dat wij in Purmerend een hoog gehalte aan kunst en cultuur hebben.”

 Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *