Mozart even terug in London

“Hi Marcus,
This is Elizabeth from London calling..
Wie? Oh dear.. Marcus it’s me, the granny of Harry the rebel… Oh, Hi Elis.. Whats-up?? Well well, I’m okay, but I was wondering, we’ll have an little expo  at the Hilton and I saw you’re portret of mr Wilders and I really love to…. WoW..Hold on Elis.. it’s a portret of Wolfgang Amadeus Mozart! Oh dear…the hair! But still I would like it if you can show it in London.

Eerlijk is eerlijk… zo ging het niet helemaal

Bubble Art Projects organiseert een expositie tijdens de wintermaanden in het prachtige chique Hilton London on Park Lane. Een klein aantal artiesten hebben daarbij de kans om gedurende een korte periode in dit hotel een kunstwerk te tonen en ik was één van de gelukkige die mee kon. 
nee, niet fysiek.. Deze foto is al uit 2015. Ik zocht een bijzonder werk uit wat redelijk tot zijn recht kon komen in dit poepie chique hotel. En er moest naar mijn idee wel een link zijn met Engeland of London. Ik besloot samen met Anne ( van Bubble ) dat het portret van Wolfgang Amadeus Mozart prima tot zijn recht kon komen op Park Lane.
 
Wegens Corona is de expo in het Hilton verlengt tot Mei 2021.
(onder de foto gaat tekst verder)

MOZART IN LONDON

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) woonde van 23 april 1764 tot 24 juli 1765 in Londen. Hier schreef hij zijn eerste twee symfonieën en trad hij regelmatig op waarbij hij zijn publiek verwonderde.

Zijn vader, Leopold, violist aan het hof van de aartsbisschop van Salzburg, realiseerde zich dat zijn twee begaafde kinderen ‘Wolfer’ en ‘Nanner’ (Wolfgang en Maria Anna) meer konden verdienen dan hij, als wonderkinderen. Daarom gingen ze op tournee langs Europese hoven.

Wolfgang arriveerde in Londen als een charmant achtjarig wonderkind en trok bewonderaars uit alle delen van de stad. Hij vertrok als een minder schattige negenjarige terwijl hij piano trucs uitvoerde in pubs voor een sceptisch publiek. 

Op het Oranje Plein staat een standbeeld van de jonge Mozart met zijn viool. In 1764 was dit een open gebied met grazende schapen en hier start een wandeltocht in de voetsporen van “Mozart in Londen.”

 

Hilton on Park Lane

 

Tijdens je verblijf bij het London Hilton on Park Lane hotel kun je genieten van een verbazingwekkend uitzicht op Londen vanuit alle kamers.

Dit bekroonde hotel is gelegen in het hart Mayfair en kijkt uit over Hyde Park. Het biedt een met Michelin-sterren gewaardeerd restaurant en bar met panoramisch uitzicht op de stad. Met gemakkelijke bereikbaarheid van alle toeristische attracties van centraal Londen; inclusief de winkelstraten van Knightsbridge, Bond Street en Oxford Street.