Kunstroute Purmerend

Kunst in de etalage
12 september tot 2 oktober, centrum van Purmerend
Voorafgaand aan de Kunstroute stellen 30 winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages vanaf 12 september beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zal minimaal één kunstwerk van een kunstenaar prijken. Dit jaar is het thema van de Etalageroute Vrijheid.Kunstenaars zullen hun best doen om in dit thema een werk tentoon te stellen.
Opening 12 september om 11.00 in de Peperstraat bij Office Plaza.
 
Kunstroute Purmerend
3 en 4 oktober 2020
Op 3 en 4 oktober 2020 vindt van 11:00 tot 17:00 uur de veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. U kunt op verschillende locaties het werk zien van de deelnemende kunstenaars, in hun atelier of op een gastlocatie, en praten over hun werk en werkwijze. De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn fa­voriete kunstvorm. U kunt op diverse locaties het routeboekje ophalen, onder andere bij de VVV en de bibliotheek en in het kunstweekend bij alle kunstenaars.  Kijk ook op kunstcollectiefpurmerend
 
Er hebben zich 31 kunstenaars aangemeld voor de route, waaronder een aantal nieuwe donateurs, dus dat belooft een zeer gevarieerd aanbod!
 
In de etalage van de VVV | Museumwinkel
Het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend hebben de handen ineen geslagen en presenteren sinds woensdag 5 augustus 2020 maandelijks werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV | Museumwinkel in de Peperstraat 35. In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.

Een reactie