Kunst bij (je) outfit

“Waar kunst en Mode elkaar ontmoeten”

Doorlopende expositie Kleurrijke schilderijen tussen de eigentijdse kleding

Volgens Karl Lagerfeld, ontwerper én uitstekend fotograaf was de enige juiste stelling; kunst is kunst, mode is mode. Terwijl Kunstenaar en ontwerper Andy Warhol bewees dat kunst en mode samen kunnen bestaan met zijn mix van mode en grafisch design.

Het eerste huwelijk tussen kunst en mode komt uit de jaren 30. De rebel van de kunst, Salvador Dali, werkte toen samen met het Franse mode-icoon Schiaparelli. Het resultaat was de fameuze witte avondjurk met op de rok een door Dali opgeschilderde rode kreeft. 

Kunst kan een prima aanvulling zijn van mode.

Vooraf aan de jaarlijkse Kunstroute in Purmerend is er altijd “Kunst in de etalage”. Tijdens dit evenement in september exposeert een deelnemer drie weken in een winkel etalage. Dit jaar was de etalage van Outfit toegewezen aan Marcus. 

Eigenaar Richard van Outfit vroeg na afloop van de etalage route of de kunst niet kon blijven staan? Hij vond het kleurrijke werk wel wat toevoegen in deze sombere dagen. 

Veel expositie locaties en beurzen zijn gedurende dit corona tijdperk gesloten dus was dit natuurlijk een uitgelezen kans om mijn werk te tonen en tevens een beetje ruimte te creëren in het volle atelier. 

We spraken af dat ik na de Kunstroute een paar werken zou brengen waaruit ze konden kiezen om zo een leuke tentoonstelling door de hele winkel in te richten en niet alleen de etalage.

Het is uiteindelijk een vrolijke mix geworden van portretten van kleurrijke figuren zoals o.a. DJ Martin Garrix, Scarlett Johansson tot Johan Cruijff maar ook scenes met lachende dames op de fiets en het kleurrijke horeca plein wat altijd open is… Uiteraard ontbreekt modekoning Karl Lagerfeld niet en sinds 11 mei 2021 is ook het zeer grote werk “Babels toren” hier te bewonderen!

OUTFIT is al sinds 1985 een begrip in Purmerend en omstreken. Een uniek

 

totaal concept voor heren, dames en kids op 250m2 midden in het centrum van Purmerend. Zij brengen selectief geselecteerde merken samen, voor volwassenen en kids.

De expositie “Waar kunst en Mode elkaar ontmoeten” is alle dagen tijdens de openingstijden van Outfit te bezoeken.

OUTFIT

DUBBELE BUURT 9 

1441 CT PURMEREND

Telefoon: +31299439300
 
MA. 13:00 – 18:00
DI. 10:00 – 18:00
WO. 10:00 – 18:00
DO. 10:00 – 18:00
VR.  10:00 – 21:00
ZA. 10:00 – 17:00
ZO. 12:00 – 17:00 (NIEUW!)