Johan Cruijff naar de Johan Cruijff ArenA

Vandaag 6 Augustus 2018 mocht ik het portret van Johan Cruijff overhandigen aan Dhr. Fabian Nagtzaam, directeur van SV Ajax, in de Johan Cruijff ArenA. Waar anders dan daar kon dit kunstwerk beter terecht komen.. wow!! 

Na dat ik dit werk afgerond had en op social media plaatste werd ik al direct benaderd. Er was volgens de melder Marcel Fakkeldij maar één plek waar dit thuis hoorde.. Nu de ArenA juist officieel veranderden in de Johan Cruijff ArenA moest en zou het kunstwerk daarheen. Uiteraard voelde ik mij super vereerd en we spraken af dat ik het doek persoonlijk zou komen afleveren op 6 augustus in dit mooie Ajax stadion.

We werden ontvangen door Dhr. Fabian Nagtzaam nadat we ons hadden gemeld bij de beveiliging. Gelukkig stond de naam op de uitnodiging lijst want ze zijn best streng met toelaten. Begrijpelijk ook. Nadat we waren geparkeerd op het dek naast het grote veld besloten we om de overhandiging ook op het veld te doen. Het leverde mooie plaatjes op. Het portret in die grote Arena… het geheel klopte helemaal. Daar hoort dit werk thuis, Johan is thuis! Uiteraard kregen we een kleine rondleiding en voldaan namen we afscheid. Van het ontvangst comité maar ook van het portret.. Het heeft een plaats gekregen waar je als kunstenaar van kan dromen maar het loslaten van een handgeschilderd kunstwerk is toch ook een dingetje hoor.