Benefiet veiling voor rolstoeltennisser Melvin Smid.

PURMEREND – Op donderdag 10 oktober was Grieks restaurant & tapasbar Kriti het toneel van het benefietdiner voor rolstoeltennisser Melvin Smid.

Marcus besloot om niet alleen een schilderij te doneren maar ook een gepast werk te maken. Als grote verrassing van de avond.

De 41-jarige Purmerender begon anderhalf jaar geleden aan rolstoeltennis. Al snel bleek hij talent te hebben en voelde hij de ambitie om mee te doen aan de Paralympics van 2024 in Parijs. En of Melvin talent heeft: ‘ik ben inmiddels de nummer 22 van Nederland en sta internationaal in de top 500. Het lijkt wel op een paar jaar geleden, toen ik meespeelde in het Nederlands para-ijshockeyteam en meerdere EK’s, WK’s en de kwalificaties voor de paralympics van Sochi speelde.’

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, hebben enkele vrijwilligers eind 2018 de ‘Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation´ opgericht. Deze stichting wil niet alleen Melvin ondersteunen, maar ook andere mensen motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis onder de aandacht brengen door het geven van clinics, presentaties en demonstraties.

Ook Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, is erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wou hem graag helpen. Daarom organiseerde hij op donderdagavond 10 oktober een benefietdiner in zijn restaurant aan de Neckerstraat. Bij het benefietdiner vond ook een veiling plaats ten behoeve van de stichting.

 

De veiling, waarin belangeloos verschillende objecten, dinerbonnen van verschillende restaurants en kunstobjecten werd geveild, bracht de tussenstand tot €3000 euro. “Dit was nog een tussenstand want de mensen kunnen nog steeds een arrangement kopen bij Kriti die 45 euro kost. Het grootste gedeelte komt dan toe aan mijn foundation.”, zegt Melvin die zo trots als een pauw is. “Dit bedrag is bizar. Ik ben er stil van en onwijs dankbaar. Op naar de Paralympics in 2024.

 

 

Marcus besloot om een schilderij van een American footballer, welke al enige tijd in het atelier stond, te doneren maar ook een gepast werk te maken. Als grote verrassing van de avond. Melvin, maar ook de rest van de zaal reageerde vol enthousiasme op de onthulling van het schilderij “Melvin in actie”. Er werdt een mooi bedrag geboden en via een aardig gebaar blijft het schilderij bij Melvin.

“Melvin in actie” 80 x 80 Acryl op canvas. 2019

Tekst bron: RegioPurmerend & Rodi Media.

meer: https://melvinsmid.eu